Banner
Banner
Banner

A Michelin-csillagos éttermek növelik a hely presztízsét

Az ingatlanügynökök az utóbbi időszakban megfigyelték, hogy van összefüggés a presztízs Michelin-csillaggal jelölt éttermek, mely a csúcsminőséget jelzi, és az adott hely ingatlanjainak magasabb árai között. Hasonló a helyzet a luxus üzletek, vagy a híres kávéházak esetében is. Ezek környékén is az ingatlanok árai magasabbak.

A PrimeLocation.com szakmai honlap szerint megfigyelhető, hogy az ingatlanok mintegy egyharmadának ára, melyek közelében Michelin-csillaggal kitüntetett étterem van, a felével magasabb, mint az adott térség átlagos ára.

Ebből a szempontból a legnagyobb eltérést az Berkshiri Ascot mutat, ahol az egy Michelin-csillaggal büszkélkedő étterem van. Ebben a városban az ingatlanok árai a régió átlagos árainak 146 százalékán vannak.

A Michelin-csillag hatása jól érezhető az ország északi részén, ahol ezen a téren Pately Bridge város vezet (North Yorkshire), ahol az egy Michelin-csillagos Yorke Arms étterem van. Az árak itt a régió átlagos árainak 137 százalékán vannak.

Skóciában a legjobb “Michelin” város Elie a Fife grófságban, ahol a kedvelt Sangster’s egy Michelin-csillagos étterem van, itt az ingatlanok árai a régió átlagos árainak 133 százalékán vannak.

A magasabb árak egyik lehetséges oka az a tény, hogy a Michelin-csillagos éttermek általában attraktív helyeken vannak, mely már önmagában is vonzza a gazdagabb embereket. Egyúttal az is vitathatatlan, hogy a Michelin-csillag megszerzése az adott hely rendkívüliségét emeli ki.

Kérdés csupán az, hogy mi volt előbb. Az ingatlanok magasabb árai vagy a Michelin-csillaggal kitüntetett étterem. Legyen bármi a megoldás, tény, hogy a Michelin-csillagos éttermek környékei a turisták és az üdülő ingatlanok tulajdonosai között is nagyon népszerűek.

Rovat: Cikkek, Külföldi ingatlanok
Külföldi ingatlanok