Banner
Banner
Banner

Hol érdemes külföldi ingatlant venni 2012-ben

A folytatódó gazdasági válság kapcsán Európában és a világ más helyein is a befektetők keresik, hol lehet a legelőnyösebben befektetni. A brit The Telegraph napilap összeállította a tíz legkeresettebb hely listáját, ahol ma az ingatlanvásárlás a legelőnyösebb.

A szerzők luxus helyszíneket javasolnak (olvassa el a Luxus ingatlanok című cikket is): amellett, hogy az ország egyik legjobb helyén jut ingatlanhoz, nagy esélye lesz, hogy befektetése nyereséget fog képezni.

Kanada

A kanadai helyzet az egyesült államokbelitől jelentősen eltér. Az ingatlanügynökök a következő évben az eladások és az árak mintegy öt százalékos növekedésére számítanak. Sok hely közül lehet válogatni. Például a britek inkább a keleti partvidéken vásárolnak, ahová Nagy-Britanniából a repülőút öt-hét óra. Itt kiváló feltételek vannak a pihenésre és síelésre is. A kínálatban szerepelnek kis üdülőházak vagy faházak a Sziklás-hegységben.

Hong Kong

A helyi ingatlanpiacot az utóbbi időben növekedés jellemzi. Ennek egyik oka, hogy már nemcsak a külföldiekre számítanak, hiszen a hazai kínaiak már az ügyletek egy harmadát jelentik. Az ingatlanirodák szerint az árak az elmúlt évben 11 százalékkal nőttek, 2005 óta pedig 80 százalékkal. Valószínűleg hasonló lesz a helyzet az elkövetkező években is.

Svájc

Svájci ingatlan vásárlására az embereket több ok készteti. Egyrészt szeretnének még jobban síelni, másrészt itt az ingatlanok árai stabilak és az adórendszer is kedvező. Az árak egyes régiókban eltérhetnek, de általában elmondható, hogy nagyon stabilak. A becslések szerint a vevők 12 százaléka származik Nagy-Britanniából. Oroszországból, Németországból, Franciaországból és az utóbbi időben Ázsiából is.

» Svájci ingatlanok kínálata.

Mauritius

Sokáig ez a sziget a szabadságukat töltő emberek úticélja volt, de ma már befektetési célokra is kiváló hely. Széleskörű vízi sportolási lehetőségekkel, gyönyörű strandokkal és bájos falucskákkal. Nyomós érv a pénz kérdése is. Ha itt ingatlant vásárol, tartózkodási engedélyt kap, és így alacsony adók terhelik majd. Előny a stabil politikai helyzet, aminek köszönhetően a gazdaság az elmúlt nyolc évben nyolc százalékkal nőtt.

» Mauritiusi ingatlanok kínálata

Gibraltar

Ez a kis brit gyarmat a szomszéd Spanyolországtól eltérően nagyon stabil. Itt nincs ÁFA, és a jövedelmi adó is viszonylag alacsony. Ráadásul a turizmus is virágzik és a gazdaság nagyon jó színvonalú. Hátrány lehet a valóban szűk tér, néhány négyzetkilométeren itt 30 ezer ember él, ennek következtében Gibraltar a világ egyik legsűrűbben lakott régiója.

Dél-Afrikai Köztársaság

Ez az ország sokkal többet kínál, mint sok más ország. A városok határain túl gyönyörű természetet tágas síkságokkal, “érintetlen” falvakkal és kiváló borkultúrával. Nagy a vonzereje az egész évben kedvező időjárásnak is. Fokvárosba sok repülőjárat indul, és itt mindenki beszél angolul. A világ más részeihez viszonyítva itt az ingatlanok árai sokkal alacsonyabbak.

Barbados

Barbadost továbbra is presztízshelynek és a biztonságos befektetések helyének tartják. Jogi és politikai rendszere azonos a brittel, naponta indulnak ide repülőjáratok Nagy-Britanniából, az USA-ból, Kanadából és a világ más országaiból. A turizmus virágzik, aminek következtében a bérleti díjak magas szinten maradtak. Itt a feltételek a külföldi befektetők számára is kedvezőek, de a beszerzési árak nem éppen a legalacsonyabbak.

» Karibi ingatlanok kínálata (EN)

St. Lucia

Ez a karibi sziget sokáig népszerű volt a britek között, függetlenül attól, hogy a helyi közutak nem éppen a legjobbak és a sziget néhány része a turistáktól zsúfolt. De vannak itt csodálatos hegyek, esőerdők és korall-zátonyok is. Egyesek ezt a szigetet az olcsóbb Barbadosnak nevezik. A legkedveltebb a sziget északnyugati része, főleg a Rodney strand vidéke, ahol az utóbbi időben jelentősen fejlesztik az infrastruktúrát is.

Kenya

A szakemberek szerint az ország iránt az elmúlt években az érdeklődés tartósan növekszik, még a pénzügyi válság és a terrorizmus fenyegetése ellenére is. A turistaidény egyes vidékeken itt 40 hétnél is tovább tart, aminek következtében ez az ország elsősorban azok számára vonzó, akik a bérbeadásból származó jövedelemre számítanak. A földterület nagyobb része az állam tulajdonában van, ezért a külföldiek ingatlant csak egyes régiókban vásárolhatnak.

Kajmán-szigetek

A karibi szigetek közül itt a legmagasabb az életszínvonal. Az ország a világban nagy bizalmat élvez, itt székel több mint 200 bank az egész világból. Az egyes szigetek látogatottsága különböző, a Great Cayman szigeten a legnagyobb, ide a homokstrandok és a napfény szerelmesei járnak szívesen. Nyáron gyakoriak a repülőjáratok, a legegyszerűbb a szomszédos Jamajkán vagy Kubában átszállni.

Rovat: Cikkek, Külföldi ingatlanok
Külföldi ingatlanok