Banner
Banner
Banner

Üdülőingatlanokba kíván befektetni a britek negyede

Egyre több embert vonz a saját külföldi ingatlanba való befektetés lehetősége. A legfrissebb hírek szerint a britek közül egyre többen, közel egy negyedük is ezt fontolgatja. Az ingatlanok bérbeadása így a következő öt-tíz évben valószínűleg eléri maximumát. Azok, akik a vásárlást fontolgatják, ezt az alacsony árakkal indokolják, szerintük ma a tartós befektetések jelentősen kedvezőek.

A vásárlást fontolgatók egy negyede a befektetést jövedelmének kiegészítésére szánja, a jelentés becsült adatai szerint az egész világon az üdülőingatlanok tulajdonosai tavaly ilyen formában mintegy 540 millió angol font jövedelemre tettek szert.

A britek számára ehhez az egyik legvonzóbb régió az Alpok, mivel a síközpontok népszerűsége tartósan növekszik. A brit külföldi üdülőingatlan-tulajdonosok között az Alpok egyértelműen vezetnek, kilenc százalékuknak itt van ingatlanja.

Bár a sírégiók nem éppen a legolcsóbbak, a kiváló elhelyezkedésű és minőségi síközpontok új hulláma a vásárlóknak lehetőséget biztosít azok gyakori használatára és könnyen bérbe is adhatók, így a jövőben pénzforrást is jelentenek. Az érdeklődők között egyértelműen a franciaországi ingatlanok a legnépszerűbbek, ide irányul a piac egy harmada. A milliomosok Megève-ben és Courchevelben választanak luxus ingatlanokat, de a kevésbé tehetősek számára is van itt sok lehetőség. A Morzine vagy Les Arcs központok jó minőségű síelést biztosítanak elfogadható árakon.

Az új ingatlanok vásárlása gyakran előnyösebb, főleg az alacsonyabb közjegyzői díjaknak köszönhetően. Amíg az öt évnél fiatalabb ingatlanoknál ez a vételár 2,5 százaléka, a régebbieknél ez elérheti a 8 százalékot is.

Rovat: Cikkek, Külföldi ingatlanok
Külföldi ingatlanok