Banner
Banner
Banner

Vásároljon lakást az USA-ban, a vízumot bónuszként kapja

A válságból kivezető útra az egyes országok közgazdászai és kormányai különböző recepteket keresnek. Az amerikai törvényhozók külföldieknek nyújtott ösztönzőkkel igyekeznek fellendíteni az ingatlanpiacot. Annak, aki az USA-ban új házat vásárol, bónuszként amerikai vízumot kínálnak.

Sok amerikai a mai helyzetben új ház vásárlását nem engedheti meg magának, és sok esetben a lakáshitelhez való hozzáférés feltételei is nehezebbek. Így a külföldiek felé fordulás logikusnak tűnhet. A tipikus “For Sale” tábla az ingatlanközvetítő címével gyakran hónapokig látható az eladásra szánt házak előtt. A kínálat még az USA ingatlanok mai alacsony árai mellett is felülmúlja a keresletet.

Az egyik törvényhozó, Chuck Schumer szenátor, aki ezt a javaslatot benyújtotta, kijelentette: “Az elsődleges cél segíteni a lakáspiacnak. Ez húzza lefelé gazdaságunkat.” Milyen feltételeknek kell majd eleget tenniük a külföldieknek? A lakás vásárlására legalább fél millió dollárt kell elkölteniük. “Ezek az emberek eljönnek ide, és sok pénzt fognak elkölteni. Legalább 180 napig itt kell élniük és itt fognak adót fizetni. Tehát ezen nyerünk, és egyúttal segítünk a gazdaságnak is,” állítja Schumer.

Az ingatlanértékesítők nemzeti szövetsége azonban nem osztozik a javaslat által kiváltott lelkesedésben. Szerintük a problémát az jelenti, hogy a benyújtott javaslat nem járul hozzá új munkahelyek létrehozásához. A külföldi befektetők az USA-ban ösztönzők nélkül is vásárolnak. Az elmúlt 12 hónap alatt az Egyesült Államokban lakásokba és házakba 82 milliárd dollárt fektettek be. Számukra elegendő ösztönzés volt a dollár kedvező árfolyama és a ingatlanok alacsony árai.

Rovat: Cikkek, Külföldi ingatlanok
Külföldi ingatlanok