Banner
Banner
Banner

USA: új vízumok az ingatlanok vásárlása iránt érdeklődők számára

Az amerikai kongresszus egy új vízumfajtáról kezdett tárgyalni, mely megkönnyítené a külföldiek ingatlanvásárlását az Amerikai Egyesült Államokban.

A VISIT-USA (The Visa Improvement to Stimulate International Tourism to the USA, Vízum a nemzetközi idegenforgalom ösztönzésére az USA-ban) rendelet a külföldi befektetők számára nem-bevándorló vízumot biztosítana, amennyiben azok egy egygenerációs házért legalább 500 ezer dollárt fizetnek ki, és ennek az összegnek legalább a felét lakáscélokra költik.

Az érdeklődőknek az országban évente legalább 180 napot kell eltölteniük, és az amerikai adózási rendszer hatálya alá tartoznának.

A rendelet tartalmazna egy nem-bevándorló vízumfajtát az 50 évnél idősebb kanadaiak számára is. Ennek a vízumnak a tulajdonosai, akik rendelkeznek ingatlannal az Egyesült Államokban, a mai 180 nap helyett 240 napot lennének kötelesek itt élni.

A szakemberek nem számítnak arra, hogy ezt a Kongresszus még az idén elfogadja. Ezért ezt újra kell majd benyújtani, például a jövő évben.

Rovat: Cikkek, Külföldi ingatlanok
Külföldi ingatlanok