Banner
Banner
Banner

Mely helyek a legvonzóbbak?

Akik üdülés céljából kívánnak külföldi ingatlant vásárolni, már néhány éve a bevált helyeket keresik. A tavalyi évben végzett egyik felmérés alapján a legkeresettebbek Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Államok.

Egy másik felmérés olyan helyeket javasol, ahol az ingatlanokat elfogadható áron kínálják és egyúttal stabil a kereslet. Ennek köszönhetően az ingatlan később, ha változás mellett döntenek, problémák nélkül eladható. Ilyen nyitott és kedvelt helyek a felmérés szerint a már említett Spanyolország és Franciaország (konkrétan a Francia Riviéra), vagy a Karib-szigetek, mint pl. a Dominikai Köztársaság vagy Barbados.

A spanyolországi ingatlanok elsősorban a kedvező kínálatok miatt vonzó, és a becslések szerint ez az irányzat a jövőben sem fog változni. A kínálat itt mindig óriási. Az egyik város, mely iránt a külföldi befektetők az utóbbi időben fokozott mértékben érdeklődnek, az andalúziai Marbella. Amíg a korábbi években a külföldi ingatlanok iránt érdeklődők inkább távolabbi helyeket kerestek, és nem féltek új helyek felfedezésétől, ma már inkább konzervatívok, és a bevált helyekre térnek vissza. Marbella éppen ilyen.

A franciaországi helyzet ebből a szempontból más, ide elsősorban a “minőségi” életstílust folytatók jönnek. Megkedvelték ezt az országot, és ezért itt szeretnének vásárolni valamilyen ingatlant. A stabil kínálatnak köszönhetően itt is találhatók előnyös ajánlatok.

Az egyesült államokbeli ingatlanok népszerűségének alapja a kedvező árfolyam, alacsony árak, gyakorlatias jogszabályok és nem utolsó sorban az ország attraktivitása. Az amerikai dollár árfolyamának csökkenése következtében az ajánlatok az európai érdeklődők számára ma még kedvezőbbek. Sok befektető az utóbbi időben meg van győződve arról, hogy az egyesült államokbeli ingatlanok vásárlása jó választás a gazdasági válság nehéz éveiben. A tulajdonosok azt is figyelembe veszik, hogy a saját használat mellett az ingatlan viszonylag könnyen bérbe adható.

Nagy az érdeklődés olyan világvárosok iránt, mint Miami, San Francisco, New York, Houston vagy Phoenix. Úgy tűnik, ebben szerepet játszik az is, hogy rendelkeznek nemzetközi repülőterekkel. Florida, Arizona, Texas és Kalifornia a külföldi érdeklődők számára az oktatási, kereskedelmi, egészségügyi és üdülési lehetőségeknek köszönhetően keresettek. Érdeklődés mutatkozik Pennsylvania, Észak-Karolina, vagy Hawai iránt is.

Az ingatlanügynökök becslései szerint az idei évben nagy az érdeklődés Barbados iránt is. Az idegenforgalom itt virágzik, ami hozzájárul a bérleti díjak stabilitásához. A feltételek az esetleges külföldi ingatlanbefektetők számára itt kiválóak, de a beszerzési árak nem tartoznak a legolcsóbbak közé. Barbadosnak jó az infrastruktúrája, ráadásul önmagában is nagyon szép sziget.

A további felmérések alapján az idei évben az ingatlanvásárlás szempontjából legkeresettebb helyek: a svájci Alpok, a Francia Riviéra, Mallorca, Ibiza, Görögország, Mauritius és Barbados.

Rovat: Cikkek, Külföldi ingatlanok
Külföldi ingatlanok