Banner
Banner
Banner

Golf-ingatlan: Spanyolország az első célállomás

Bár Spanyolország Franciaország után a második helyen áll Európában, ami a turisták számát illeti, mégis a golfozni vágyó turisták terén egyértelműen vezet. Ez a legfrissebb közzétett adatkokból derült ki, melyet a Turisztikai hivatal adott ki Costa del Solban (Spanyolország). Az adatokból továbbá nyilvánvaló, hogy a golf kedvelői és a golfpályák száma is növekvő tendenciát mutat.

Az Európai Golf Szövetség adatai szerint a golf Európában egyre népszerűbb. A 2005-ös és 2010-es felmérések összehasonlítása mutatja, hogy a golfpályák száma 6100-ról 6800-ra, és a játékosok száma négyről négy és fél millióra nőtt.

A vezető pozíció továbbra is az Egyesült Királyság tölti be. Angliában és Skóciában összesen 2417 pálya és több, mint egy millió játékos található. A következő helyeken Németország, Franciaország, Spanyolország és az északi országok találhatók. Magában Angliában 1881 pálya és több, mint 805 ezer játékos van. Németország 700 pályát és majdnem 600 ezer játékost, míg Svédország 456 pályát és több, mint 512 ezer játékost tart számon.

Ami Spanyolországot illeti, a legnagyobb kínálattal Andalúzia büszkélkedhet. 2010-ben a spanyol golfpályák közel negyede itt volt megtalálható. A legtöbb golfkedvelő az Egyesült Királyságból látogat ide, majd Németországból és Skandináviából. Ami a hazai golf játékosokat illeti, a madridiak vezetnek, utánuk a katalániak majd a baszk lakosság.

Az Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Sport- Minisztérium becslései szerint 2010-ben összesen 427 ezer golf-turista látogatott el Andalúziába, ami a 2005-ös évhez viszonyítva 3,2 százalékos összesített éves növekvést jelent. Ezek a turisták összesen 687 millió eurót hoztak ( 2,8 % összesített éves növekedés). Andalúzia turistáinak 2 százaléka golf rajongó, akik a helyieknek 4,5% idegenforgalmi nyereséget hoznak. A szállodákat leggyakrabban a németek (70%) használják ki, míg a spanyolok vagy a britek száma nem lépi át az 50%-ot.

A golfhoz szükséges feltételek itt nagyon pozitívan vannak értékelve. A feltételek különböző kategóriákra vannak osztva: a pálya kialakítása, karbantartása, jelölése, az árak, felszerelés bérlésének lehetősége, foglalási rendszer, a játékosok száma a pályán, az infrastruktúra, a pálya felszerelése, a környezet, a pálya hozzáférhetősége és a kiegészítő ajánlatok. A válaszadók tízpontos skálán értékelték az említett kategóriákat (a legrosszabb 1, a legjobb 10). A spanyoloktól Andalúzia 7,96, a németektől 7,81, és a legelégedettebb britektől 8,16 pontos értékelést kapott.

A golfozni vágyó turisták élénk érdeklődése természetesen tükröződik a golfpályák körüli ingatlanok keresletében is. És ez jó hír a helyi golf-ingatlan tulajdonosoknak, akik a saját használat mellett a további bérbeadással érdekes hozamra tehetnek szert.

Spanyol golf-ingatlan ajánlatok.

Rovat: Cikkek, Külföldi ingatlanok, Spanyolországi ingatlanok
Külföldi ingatlanok