Banner
Banner
Banner

Csökkennek a luxus ingatlanok árai Párizsban

A luxus ingatlanok árai Párizsban 2012 első felében 3,4 %-al csökkentek. Ennek okát többen a francia köztársasági elnök François Hollande lépéséinek tulajdonítják, aki az ingatlanadó módosítását javasolja.

A lehetséges ingatlanvásárlókat ebben a bizonytalan időszakban már az euróövezet válsága is elriasztja. Az új adókkal együtt a hatás sokkal érezhetőbbé válhat. Az árak zuhanása Párizsban elkerülhetetlennek tűnik. Ellenben más területeket előnyben részesíthetnek. Így törhet előre London, mely bár Európában fekszik, mégis az euróövezeten kívül.

Az adott időszakban ellenkező irányzatokról számol be Hong Kong, ahol a világ legdrágább luxus ingatlanjai találhatók. Az idei év első felének adatai 7,4 %-os növekedésről tanúskodnak. Hong Kong után következnek Moszkva és Sydney, ahol az árak 5,5 %-al, ill. 3,7 %-al növekedtek.

Hong Kongban így folytatódik a korábbi tendencia és más városok előtt biztosan vezet. Például Londont az árakat tekintve 82 százalékkal előzi meg. New Yorkot is megelőzte, annak ellenére, hogy ezt a várost Londonnal együtt a biztonságos befektetések színhelyének tartják.

A világ más érdeklődői, elsősorban Kínából, más világvárosokat is választhatnak. De London ez egyik legjobb megoldásnak tűnik.

Rovat: Cikkek, Franciaországi ingatlanok, Külföldi ingatlanok
Külföldi ingatlanok