Banner
Banner
Banner

A külföldi ingatlanok vásárlásakor fontos szerepet játszik a helyi konyha is

Érdemes megjegyezni, hogy az olyan nehéz döntésnél, mint az ingatlan kiválasztása, sokszor látszólag lényegtelen szempontok is nagy szerepet játszhatnak. Az egyik ilyen szempont a helyi konyha – az utóbbi időben ugyanis egyre többen választják üdülésük helyszínét annak alapján, milyen gasztronómiai élményekre lehet ott számítani.
Az éttermekben a fogyasztás évente több mint 10 %-al növekszik.

Ebből a szempontból valószínűleg a legérdekesebb spanyol régió a Baleár-szigetek. A friss nyersanyagokkal ellátott rengeteg borozó és étterem felejthetetlen kulináris élményt kínál. Ha valaki nem kedveli a halakat vagy a húst úgy általában, a baleári konyha sok mást is kínál – tortillákat, többféle módon sült burgonyát vagy kiváló vegetariánus ételeket, mint amilyen például a Berenjanas con miel, ami mézben sült vékony padlizsán szeletek.

A többi régió is kitesz magáért, például Costa del Sol déli részén híresek a tengeri halak és puhatestűek, melyeket gyakran paprikából, fokhagymából és fehér borból készült csípős mártással tálalnak.

A fent említett ételek csak példái a rendkívül gazdag és változatos spanyol konyhának – és ez a kulináris paradicsom repülővel csupán néhány órányira van.

Az ínyencek számára hasonlóan vonzó célpont Franciaország és Olaszország is. Ezek konyhája híres az egész világon, és elsősorban néhány régió ezt az idegenforgalomban ügyesen kihasználja, aminek másodlagos hatása az ingatlanpiacon is érezhető. Sokan, mielőtt házat vagy apartmant vásárolnának, előbb szabadságukat töltik az adott régióban, és ha jól érzik magukat, ingatlan vásárlását is fontolgatni kezdik.

Rovat: Cikkek, Külföldi ingatlanok
Külföldi ingatlanok