Banner
Banner
Banner

Külföldi ingatlanok

A külföldi ingatlanok a magyarországi érdeklődők egyre szélesebb köre számára válnak elérhetővé. Ők külföldi ingatlanokat elsősorban két fő okból vásárolnak. Vagy befektetők, akik a befektetett pénzeszközök megtérülésére számítanak, vagy olyan emberek, akik saját használatra keresnek ingatlant. Az említett két eset kombinációja sem kizárt.

Az ingatlanvásárláskor külföldön az adott ország adórendszere és jogrendje irányadók. Ma az országok többsége a lakáscélú ingatlanok külföldiek által vásárlása elé nem gördít semmilyen akadályokat. Mivel Magyarország az Európai Unió tagja, polgárai számára az európai országok többségében egy sor bürokratikus nehézség megszűnt. Külföldi ingatlanokat így vásárolhatnak közvetlenül természetes személyek, esetleg magyarországi székhelyű jogi személyek is, anélkül, hogy külföldön jogi személyt (céget) kellene alapítani, melynek közvetítésével a vásárlás megvalósítható lenne.

A külföldi ingatlanok vásárlása finanszírozható saját forrásból vagy hazai, ill. külföldi bank által nyújtott lakáshitel felhasználásával. A magyarországi befektetők főleg az európai helyszínek iránt érdeklődnek. Ezek közül is elsősorban a tengerparti és hegyi ingatlanok iránt. A legkedveltebbek az ausztriai, olaszországi, franciaországi, spanyolországi ingatlanok, ideértve Mallorkát is, továbbá a horvátországi és természetesen az alpesi ingatlanok. Más földrészek közül az egyesült államokbeli ingatlanok iránt van érdeklődés.

Külföldi ingatlanok